Menu
Specjalnością Naszej restauracji są m.in. żeberka „Po gazdowsku” podawane na drewnianych półmiskach z kapustą zasmażaną z kminkiem posypane świeżo tartym chrzanem, półmisek „Ducha Gór” dla dwóch osób, kaczka pieczona z jabłkami, golonka „Po Karkonosku”, pstrąg z pieca, a także dania z baraniny i dziczyzny.
Zupy
Dania główne
- Żeberka „Po gazdowsku” – podawane na drewnianych półmiskach z kapustą zasmażaną z kminkiem, posypane świeżo tartym chrzanem.
- Półmisek „Ducha Gór” – półmisek dla dwóch osób.
- Kaczka pieczona z jabłkami – taka pyszna tylko u Ducha Gór.
- Golonka „Po Karkonosku” – smaczna, że aż palce lizać.
- Gęś nadziewana-pieczona – kluski śląskie i modra kapusta.
- Pstrąg z pieca – do ryby proponujemy delikatne warzywa na parze.
- Dania z baraniny – wyjątkowe i rozpływające się w ustach.
- Dania z dziczyzny – dla wszystkich lubiących solidne mięsiwo.
Desery
- Szarlotka na gorąco z lodami.
- Tort bezowo-migdałowy z syropem ze świeżych malin (podawany tylko w soboty i niedziele).
- Lody „Karpatka”.
- Lody z owocami.
Catering
Nasza restauracja doskonale sprawdza się w organizacji cateringów. Zapewniamy stoły oraz ich wyposażenie (talerze, sztućce, obrusy, szkło itd.). Organizujemy stanowiska cateringowe z daniami ciepłymi i zimnymi oraz bary alkoholowe.
Organizowaliśmy cateringi między innymi dla:
- Ambasady w Budapeszcie
- Ambasady w Berlinie
- Konsulat w Lipsku
- Targi turystyczne w Poznaniu
- Tour de Pologne