Menu

Specjalnością Naszej restauracji są m.in. żeberka „Po gazdowsku” podawane na drewnianych półmiskach z kapustą zasmażaną z kminkiem posypane świeżo tartym chrzanem, półmisek „Ducha Gór” dla dwóch osób, kaczka pieczona z jabłkami, golonka „Po Karkonosku”, pstrąg z pieca, a także dania z baraniny i dziczyzny.

Zupy

Żurek w chlebie. Kwaśnica góralska. Zupa gulaszowa w kociołku.

Dania główne

  • Żeberka „Po gazdowsku” – podawane na drewnianych półmiskach z kapustą zasmażaną z kminkiem, posypane świeżo tartym chrzanem.
  • Półmisek „Ducha Gór” – półmisek dla dwóch osób.
  • Kaczka pieczona z jabłkami – taka pyszna tylko u Ducha Gór.
  • Golonka „Po Karkonosku” – smaczna, że aż palce lizać.
  • Gęś nadziewana-pieczona – kluski śląskie i modra kapusta.
  • Pstrąg z pieca – do ryby proponujemy delikatne warzywa na parze.
  • Dania z baraniny – wyjątkowe i rozpływające się w ustach.
  • Dania z dziczyzny – dla wszystkich lubiących solidne mięsiwo.

Desery

  • Szarlotka na gorąco z lodami.
  • Tort bezowo-migdałowy z syropem ze świeżych malin (podawany tylko w soboty i niedziele).
  • Lody „Karpatka”.
  • Lody z owocami.

Catering

Nasza restauracja doskonale sprawdza się w organizacji cateringów. Zapewniamy stoły oraz ich wyposażenie (talerze, sztućce, obrusy, szkło itd.). Organizujemy stanowiska cateringowe z daniami ciepłymi i zimnymi oraz bary alkoholowe.

Organizowaliśmy cateringi między innymi dla:

  • Ambasady w Budapeszcie
  • Ambasady w Berlinie
  • Konsulat w Lipsku
  • Targi turystyczne w Poznaniu
  • Tour de Pologne