Menu w języku polskim

– Menu –
Poz.Opis potrawyWaga (g)Cena (zł)
Szef Restauracji poleca
48Żeberka „Po gazdowsku”400/40065
KKaczka pieczona500/10068
AH„Kwaśnica” w chlebie30025
Zimne zakąski
1Befsztyk Tatarski100/5030
3Śledź w oleju12025
5Sałatka firmowa12030
Gorące zakąski
11Boeuf Stroganoff20040
12„Serki góralskie wędzone” z grilla z boczkiem12030
8Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi sałatami i warzywami z grilla100/20045
Zupy
25Rosół z kołdunami200/7520
26Rosół z makaronem25018
27Barszcz czerwony z krokietem lub kołdunami200/10020
28Żurek śląski w chlebie25025
29Zupa gulaszowa30025
30Pomidorowa z ryżem25018
31Bulion z żółtkiem20018
AHKwaśnica w chlebie30025
Dania mięsne z wołowiny
40Befsztyk z polędwicy z ananasem20090
41Befsztyk z polędwicy z zielonym pieprzem20090
11Boeuf Stroganoff20040
Dania mięsne
48Żeberka „Po gazdowsku”, ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana400/40065
49Schab panierowany18040
50Schab po zbójecku18045
52Szaszłyk góralski18050
53Sznycel po szwajcarsku15050
54Półmisek mięs „Duch Gór” dla 2 osób540/700160
47Rolada Śląska15040
Dania z drobiu
60Kotlet „De Volaille”13040
62Filet gotowany z kurczaka z sosem potrawkowym130/5040
KKaczka pieczona z zapiekanymi jabłkami500/10068
SKSałata z kurczakiem130/13040
Dodatkowe dania dla dzieci
62Grilowany filet z kurczaka130/5040
62Nuggetsy z kurczaka130/5040
Dania z dziczyzny
PDPieczeń z dzika w sosie myśliwskim20060
BMBigos myśliwski30030
GDGulasz z dzika z ziemniakami30055
Dania z baraniny
PBPieczeń z barana w sosie20060
Dodatki do dań głównych
72Ziemniaki opiekane20012
75Kluski śląskie20012
75Ryż2008
JAJarzyny gotowane20015
66Fasolka z masłem15012
67Groszek zielony z masłem20012
68Bukiet surówek20012
69Salaterka świeżych warzyw i sałat20016
70Frytki15012
71Szpinak15012
Desery
83Lody Karpatka a’la Kokos25040
84Deser owoców20025
85Szarlotka na gorąco z lodami15025
86Lody z owocami22028
87Lody z likierem220/4035
Napoje gorące
76Herbata ekspresowa z cytryną30 cl10
77Herbata po góralsku (z alkoholem)18 cl14
RIHERBATA ZIMOWA „RÜBEZAHLA”300 cl27
208„Henessy” kaffee18 cl25
78Kawa „Lavazza”15 cl10
205Kawa „Latte”25 cl15
80Kawa „Cappuccino”15 cl15
81Czekolada15 cl12
82Wino grzane18 cl14
79„Baileys” kaffee150/20 cl20
Restauracja u Ducha Gór tel. (+48) 75 76 185 63 e-mail: recepcja@karpatka.com.pl strona: www.restauracja.duchgor.pl