Menu w języku polskim

– Menu –
Poz. Opis potrawy Waga (g) Cena (zł)
Szef Restauracji poleca
48 Żeberka „Po gazdowsku” 400/400 65
K Kaczka pieczona 500/100 68
AH „Kwaśnica” w chlebie 300 28
Zimne zakąski
1 Befsztyk Tatarski 100/50 30
3 Śledź w oleju 120 25
5 Sałatka firmowa 120 30
Gorące zakąski
11 Boeuf Stroganoff 200 40
12 „Serki góralskie wędzone” z grilla z boczkiem 120 30
8 Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi sałatami i warzywami z grilla 100/200 45
Zupy
25 Rosół z kołdunami 200/75 22
26 Rosół z makaronem 250 18
27 Barszcz czerwony z krokietem lub kołdunami 200/100 25
28 Żurek śląski w chlebie 250 27
29 Zupa gulaszowa 300 28
30 Pomidorowa z ryżem 250 20
31 Bulion z żółtkiem 200 20
AH Kwaśnica w chlebie 300 28
Dania mięsne z wołowiny
40 Befsztyk z polędwicy z ananasem 200 90
41 Befsztyk z polędwicy z zielonym pieprzem 200 90
11 Boeuf Stroganoff 200 40
Dania mięsne
48 Żeberka „Po gazdowsku”, ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana 400/400 65
49 Schab panierowany 180 40
50 Schab po zbójecku 180 45
52 Szaszłyk góralski 180 50
53 Sznycel po szwajcarsku 150 50
54 Półmisek mięs „Duch Gór” dla 2 osób 540/700 160
47 Rolada Śląska 150 55
Dania z drobiu
60 Kotlet „De Volaille” 130 40
62 Filet gotowany z kurczaka z sosem potrawkowym 130/50 40
K Kaczka pieczona z zapiekanymi jabłkami 500/100 68
SK Sałata z kurczakiem 130/130 40
Dodatkowe dania dla dzieci
62 Grilowany filet z kurczaka 130/50 40
62 Nuggetsy z kurczaka 130/50 40
Dania z dziczyzny
PD Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim 200 60
BM Bigos myśliwski 300 30
GD Gulasz z dzika z ziemniakami 300 55
Dania z baraniny
PB Pieczeń z barana w sosie 200 60
Dodatki do dań głównych
72 Ziemniaki opiekane 200 12
75 Kluski śląskie 200 12
75 Ryż 200 8
JA Jarzyny gotowane 200 15
66 Fasolka z masłem 150 12
67 Groszek zielony z masłem 200 12
68 Bukiet surówek 200 12
69 Salaterka świeżych warzyw i sałat 200 16
70 Frytki 150 12
71 Szpinak 150 12
Desery
83 Lody Karpatka a’la Kokos 250 40
84 Deser owoców 200 25
85 Szarlotka na gorąco z lodami 150 25
86 Lody z owocami 220 28
87 Lody z likierem 220/40 35
Napoje gorące
76 Herbata ekspresowa z cytryną 30 cl 10
77 Herbata po góralsku (z alkoholem) 18 cl 15
RI HERBATA ZIMOWA „RÜBEZAHLA” 300 cl 27
208 „Henessy” kaffee 18 cl 25
78 Kawa „Lavazza” 15 cl 12
205 Kawa „Latte” 25 cl 15
80 Kawa „Cappuccino” 15 cl 15
81 Czekolada 15 cl 12
82 Wino grzane 18 cl 15
79 „Baileys” kaffee 150/20 cl 25
Restauracja u Ducha Gór tel. (+48) 75 76 185 63 e-mail: recepcja@karpatka.com.pl strona: www.restauracja.duchgor.pl